Bedrijfstraining stoppen met roken

Roken is één van de leefstijlfactoren met de grootste invloed op de vitaliteit en inzetbaarheid van medewerkers. Ondersteuning bieden bij het stoppen met roken levert niet alleen voordeel voor de medewerkers, maar ook voor u als werkgever. Medewerkers die niet roken verzuimen minder, hebben meer energie en presteren beter. Lees meer over de 7 voordelen van stoppen met roken voor werkgevers. 

Communicatie & Voorlichting

Voorafgaand aan de training ondersteunen wij uw organisatie in de communicatie naar medewerkers. Het is mogelijk om een voorlichtingsbijeenkomst in te zetten. Onze trainers komen voor deze voorlichting bij u op locatie en informeren uw medewerkers over de training.

De training

  • De bedrijfstraining stoppen met roken vindt in-company plaats en duurt ongeveer 6 uur.
  • Er kunnen maximaal 15 medewerkers deelnemen aan één training.
  • De training wordt gegeven door een Allen Carr-trainer. Alle trainers zijn gecertificeerd door Allen Carr’s Easyway International en zijn ex-rokers die als geen ander de problemen van rokers (her)kennen!

Nazorg

Indien nodig kan een deelnemer gebruik maken van nazorg. De nazorg bestaat uit twee onderdelen:

  • Een jaar lang onbeperkt telefonische ondersteuning van de Allen Carr-trainers, ook ’s avonds en in het weekend.
  • Deelnemers kunnen gedurende een jaar na de training kosteloos deelnemen aan periodiek georganiseerde vervolgsessies op locaties van Allen Carr’s Easyway. Indien gewenst kan een vervolgtraining in-company plaats vinden.

Resultaat

Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit van Groningen blijkt dat rokers die een Allen Carr training volgen een bijna vier keer zo grote kans hebben om na dertien maanden nog steeds gestopt te zijn met roken. Daarnaast bleek uit een voorgaand onderzoek dat de training leidt tot 55% opgeluchte niet-rokers*.

Om u inzicht te geven in het resultaat van de training versturen wij 3 weken, 6 maanden en 1 jaar na de training een vragenlijst naar de deelnemers. De resultaten hiervan worden gevat in een rapportage waarmee uw organisatie onder andere inzicht krijgt in het aantal gestopte medewerkers.

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over het inzetten van de bedrijfstraining stoppen met roken of wilt u graag een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via 053-478 43 62 of info@allencarr.nl.

*Van 308 medewerkers van verschillende bedrijven is na een jaar 55% nog steeds rookvrij. (Hutter H, Moshammer H, Neuberger M. Smoking cessation at the workplace: 1 year success of short seminars. International Archives of Occupational and Environmental Health 2006; 79:42-48