De 7 voordelen van stoppen met roken

Ondersteuning bieden bij het stoppen met roken levert niet alleen voordeel voor medewerkers, maar ook voor u als werkgever. Lees hier meer over de 7 voordelen van stoppen met roken voor werkgevers. 

  • Kosten van rookpauzes nemen af. Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat de kosten voor een rokende werknemer gemiddeld € 1.470,- op jaarbasis bedragen. Bereken hier de kosten voor uw organisatie.
  • Kosten van ziekteverzuim nemen af. Rokers in Nederland zijn gemiddeld 1,5 keer vaker ziek, dan niet-rokers. Als werkgever draagt u deze kosten. Wilt u weten hoeveel uw organisatie kan besparen op pauze en verzuimkosten? Bereken het met de rekentool.
  • Ergernissen op de werkvloer nemen af. Niet-rokers ervaren vaak extra werkdruk, wanneer rokende collega’s pauze nemen. Hierdoor ontstaan soms ergernissen.
  • Het imago van uw organisatie verbetert. Met het aanbieden van een stoppen met roken training, geeft u aan dat u wilt investeren in het welzijn van uw medewerkers. Dit geeft het verantwoordelijkheidsgevoel van de organisatie aan.
  • Motivatie van medewerkers neemt toe. Rokende medewerkers ervaren het gestopt zijn met roken achteraf vaak als een enorme bevrijding. Dat werkt door op vele fronten. Zo leidt dit tot verhoogde motivatie bij mensen die via hun werk kunnen stoppen met roken.
  • Productiviteit neemt toe. Wanneer medewerkers tijdens werkuren niet langer de drang ervaren om te roken, kunnen zij zich meer focussen op werk. Als gevolg hiervan neemt productiviteit van medewerkers toe.
  • Belastingvrije training. In 2004 heeft de overheid besloten dat werkgevers de kosten van stoppen met roken cursussen belastingvrij mogen vergoeden. Met deze fiscale maatregel ondersteunt de overheid u financieel bij het succesvol realiseren van rookbeleid binnen uw organisatie.

Wilt u graag meer informatie?
Mail of bel ons:
info@allencarr.nl
053 – 478 43 62

Ga voor meer interventies naar
de website van Bewegen Werkt!