Wetenschappelijk Onderzoek

Stoppen met roken training van Allen Carr bewezen effectief!

Stoppen met roken lukt beter met de Allen Carr methode. Dit concludeert hoogleraar in de psychologie Arie Dijkstra van de Rijksuniversiteit Groningen naar aanleiding van zijn onderzoek naar de effectiviteit van de stoppen met roken training.  

Onderzoek Rijksuniversiteit Groningen

Uit het onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat rokers die een Allen Carr training volgen een bijna vier keer zo grote kans hebben om na dertien maanden nog steeds gestopt te zijn met roken. De resultaten van zijn onderzoek zijn in 2014 gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift BMC Public Health. Uit een eerder wetenschappelijk onderzoek bleek al dat de training leidt tot ruim 50% opgeluchte niet-rokers.*

Methode ontrafeld

Professor dr. Arie Dijkstra heeft daarnaast ontrafeld hoe het komt dat de Carr-methode effectief is.

Dijkstra: We snappen nu hoe de Allen Carr training werkt en we zien dat relatief veel rokers die de training op hun werk volgen, stoppen. Uit een analyse van de inhoud van de training blijkt dat deze heel anders in elkaar zit dan andere stopmethoden.

In het artikel staat beschreven dat de meeste stopmethoden zich richten op het motiveren om te stoppen en het aanleren van allerlei vaardigheden om te stoppen. De Allen Carr methode pakt het anders aan en richt zich op het verlagen van de motivatie om te roken. Veel rokers houden zich vast aan de gedachte dat roken allerlei voordelen voor hen heeft. Als ze deze voordelen niet meer zien zullen ze ook geen behoefte meer hebben om te roken.

Bronnen:

Schrijf je in voor de training

Wil je graag meer informatie?
Mail of bel ons:
info@allencarr.nl
053 – 478 43 62